Vill du engagera dig ideellt eller delta i vinterarbeten med underhåll mm?

Du som är nyfiken på hur vi tar hand om Ellen och underhåller fartyget är välkommen att delta i våra öppna arbetsdagar – se mer om tider och datum på startsidan eller anmäl dig till Ellens vänner som är en stödförening (Se Ellens vänner i menyn).

Vill du segla skuta och bli nästa ledare, styrman eller skeppare?

Du som har behörighet som Styrman TF 70 / Befälhavare TF70 eller högre kan skicka ett mail till jobb@syellen.se för att bli kontaktad av vår bemanningsansvarig! Vi behöver alltid fler befäl, du som inte är van vid skutsegling kan gå vid sidan av mer erfaren skeppare till en början. Den främsta meriten är att du tycker om att arbeta med ungdomar, är trygg i din roll som befäl och kan stötta våra yngre ledare i arbete ombord.

Stiftelsen S/Y Ellens verksamhets formas kring och av de barn och ungdomar som seglar med oss. Vår målsättning är att utbilda alla som kommer ombord i samarbete och det sjömanskap som krävs för att framföra ett traditionellt segelfartyg, oavsett ålder eller tidigare erfarenhet.

Majoriteten av vår besättning har tidigare varit kollobarn på Ellen och går vidare till ledarutbildningen när de blir för gamla för kollo. Som kollobarn har du redan en gedigen grund för att fortsätta segla som besättning på Ellen, det är i mycket en typ av grundutbildning.

Du som är äldre och kanske hittar vår verksamhet efter 20 års åldern är mer än varmt välkommen att komma med din erfarenhet, oavsett om det är från segling, pedagogik, ledarskap eller bara ett genuint intresse för vår verksamhet.

Kursplan

Utbildningen är förlagd till 4-6 helgdagar under vintersäsongen och 4-6 kvällskurser digitalt eller på plats på Beckholmen. Vi utbildar våra ledare i rutiner för kollo, segelsättning/manövrar, säkerhet, samarbete/teambuilding och pedagogik skräddarsydd för vår målgrupp. Engagerar du dig fler år och arbetsdagar kan stiftelsen erbjuda kurser i navigation/maskinkunskap/basic safety eller andra yrkesspecifika utbildningar som ingår i rollen som sjöman/styrman/skeppare.

LEDARSPÅRET 2022-2023

Intresseanmälan: utbildning@syellen.se