Vill du engagera dig ideellt eller delta i vinterarbeten med underhåll mm?

Du som är nyfiken på hur vi tar hand om Ellen och underhåller fartyget är välkommen att delta i våra öppna arbetsdagar – se mer om tider och datum på startsidan eller anmäl dig till Ellens vänner som är en stödförening (Se Ellens vänner i menyn).

ÖPPEN VERKSAMHET – varje torsdagkväll

Torsdagar 5 oktober- 2 maj 2023

Öppen verksamhet på Beckholmen

Kl.17.30-20.30 och vi inleder med en enklare middag.

Vi umgås och fixar med mindre underhållsarbeten på Ellen, träarbeten och förberedande för rigg och renovering.

Ingen föranmälan krävs men för mer info och kontakt till ansvarig på plats skriv till:

ellensvanner@syellen.se

Vill du segla skuta och bli nästa ledare, styrman eller skeppare?

Du som har behörighet som Styrman TF 70 / Befälhavare TF70 eller högre kan skicka ett mail till jobb@syellen.se för att bli kontaktad av vår bemanningsansvarig! Vi behöver alltid fler befäl, du som inte är van vid skutsegling kan gå vid sidan av mer erfaren skeppare till en början. Den främsta meriten är att du tycker om att arbeta med ungdomar, är trygg i din roll som befäl och kan stötta våra yngre ledare i arbete ombord.

Stiftelsen S/Y Ellens verksamhets formas kring och av de barn och ungdomar som seglar med oss. Vår målsättning är att utbilda alla som kommer ombord i samarbete och det sjömanskap som krävs för att framföra ett traditionellt segelfartyg, oavsett ålder eller tidigare erfarenhet.

Majoriteten av vår besättning har tidigare varit kollobarn på Ellen och går vidare till ledarutbildningen när de blir för gamla för kollo. Som kollobarn har du redan en gedigen grund för att fortsätta segla som besättning på Ellen, det är i mycket en typ av grundutbildning.

Du som är äldre och kanske hittar vår verksamhet efter 20 års åldern är mer än varmt välkommen att komma med din erfarenhet, oavsett om det är från segling, pedagogik, ledarskap eller bara ett genuint intresse för vår verksamhet.

Kursplan

Utbildningen för att bli besättning och tillika kolloledare ombord i Ellens verksamhet startar i september-oktober och avslutas med en besättningssegling i maj varje år. Tider och upplägg varierar från år till år men för det mesta ses vi på Beckholmen 1-2 vardagkvällar per månad och utöver det har vi arbetsdagar helgtid och besättningshelger i början och slutet på utbildningen. Utbildningen går efter vår egen praktikbok som delar in ledarna i olika nivåer utefter erfarenhet, du börjar som praktikant och arbetar dig upp till instruktör och befaren instruktör, då du blir en mentor för de mer juniora ledarna.

För att få mer info och datum för kurserna kontakta skepparna Peter Rundström och Kiki Beije, se nedan.

Intresseanmälan: utbildning@syellen.se

Har du aldrig seglat på Ellen men tycker om att arbeta med barn och ungdomar i en ny miljö? Har du andra erfarenheter av segling eller pedagogisk kompetens?

Hör av dig till Kiki, bemanningsansvarig: jobb@syellen.se

Så kan vi skräddarsy en utbildning/introduktion till seglingen och våra rutiner. Vi behöver fler vana pedagoger och personer som är säkra i att leda en ungdomsgrupp, din lämplighet eller tidigare erfarenhet kan väga tyngre än vana av att segla Ellen!