Här hittar du information som kan vara användbar inför din resa med Ellen. Vi har försökt samla allt på ett ställe men hittar du inte vad du söker är det bara att kontakta oss.

Boka eller anmäl dig

Första steget till en oförglömlig resa är att hitta ett datum för att sedan boka. Du hittar våra lediga tider i vår bokningskalender. Det är ett stort puzzel och vi vill att så många som möjligt får chansen att segla med oss. Därför rekommenderar vi att du kommer med flera önskemål om bokningsdatum. Om du vill följa med på någon av våra seglingar öppna för alla så är det bara att anmäla sig.

Betalning

När bokning sker av läger, klassresa, gruppresa etc kommer ni och vår bokningsansvarige fram till priset. När vi är överens måste ni bekräfta bokningen genom att betala 10 procent av totalbeloppet inom 10 dagar. Betalning sker via faktura som vi skickar via mejl. För övriga resor se anmälan för betalningssätt.

Mat

Du som hyr fartyget för läger, klassresa, gruppresa etc ansvarar för inköp och tillagning av maten till samtliga ombord. Besättningen inkluderat. Det är därför viktigt att du stämmer av matplanering innan avresa med oss. Självklart hjälper vi till med tips och idéer

Om du har anmält dig till någon av våra seglingar för alla så ansvarar vi för maten. Titta i anmälan för mer information.

Maten på våra kolloseglingar ingår i resan.

Transport till och från fartyget

Om inget annat har avtalats så avgår fartyget från vår hemmahamn på Beckholmen i centrala Stockholm. Det är finns tyvärr ingen parkering i närheten. Leverans av mat och andra förnödenheter till fartyget går att ordna. Stäm av med oss innan din resa.

Vi rekommenderar att ni tar er till Beckholmen med hjälp av SL.

Packning, vad ska jag ta med?

Eftersom vädret kan ändras snabbt är det en god idé att packa för varma, regniga och kallare dagar även mitt i sommaren. Du bör packa i  mjuka väskor, sjömansäck, bag eller ryggsäck så att den går att stuva undan ombord.

Tänk på att inte ta med mer än nödvändigt då platsen ombord är begränsad.

Här följer några tips på vad som är bra att ta med och vad man inte bör ta med. Det går även bra att ladda ner vår packlista som PDF.

Flytväst, badkläder, regnkläder, gympaskor, varmakläder.