Kollo på Segelfartyget Ellen

Seglarläger - Äventyr
soligt på peket segelfartyget ellen kollo

   

Kollo på Segelfartyget Ellen är en av sommarens höjdpunkter, ett äventyr utöver det vanliga. I samarbetet kring den gemensamma uppgiften att föra fartyget framåt uppstår en gemenskap som är svår att finna någon annanstans. Varje kolloperiod är ett äventyr med nya möten, nya upplevelser och härlig samvaro ombord. Vi seglar om dagarna för att lägga oss i en mysig naturhamn om kvällarna för bad och lek.  Sedan 1997 har barn och ungdomar seglat kollo på Ellen.

Under varje kolloperiod medföljer mellan 25-27 kollodeltagare och 9 vuxna ledare. Vi delar in oss  i 3 vaktlag (grupper) som sedan håller ihop under resan. Självklart umgås alla ombord med varandra. Under dagen roterar vaktlagen i de olika uppgifterna byssa (kök), navigation och däck. Varje vakt har sina uppgifter och behövs för att livet ombord ska fungera. Våra duktiga ledare är med hela tiden och hjälper till och visar. Tillsammans med din vakt är du med och lagar mat, hissar segel och navigerar. Du kommer även att få klättra i riggen, navigera samt styra.

Vad ska jag välja?

Ska du ut på kollo för första gången, eller har du aldrig seglat förut,  väljer du en av de kortare lägerperioderna. Vill du ha mer kollo och segling väljer du de längre perioder. För dig med erfarenhet av segling och skuta rekommenderar vi vårt fortsättningskollo. Det är kollo och seglarläger i ett. Vi seglar med barn och ungdomar mellan 10-16 år i olika ålders indelning.  Kollo på Segelfartyget Ellen genomförs med Stockholm stad. Restplatser går bra att söka för dig som inte bor där. Se separat formulär på varje kollo för mer information.

Läs mer och anmäl dig till kollo hos Stockholms stad

Mer information

  • Passar: Barn och ungdomar
  • Antal deltagare: 25-27
  • Tillgänglighet: Sommar
  • Mat: Vi lagar all mat ombord
  • Boende: I det gamla lastrummet och skansen på Ellen finns det 22 kojer, varav 12 är dubbelkojer där två ungdomar kan sova skavfötters. I kojen finns madrass. Ta med kudde, sovsäck eller täcke och lakan. . Vid fler än 32 deltagare finns det alternativa sovplatser i form av luftmadrass eller tält.
  • Kläder: Ta med varma, oömma och gärna vatten- och vindtäta kläder. Även om det är sommar så kan vädret varierar snabbt och det kan bli kallt så en extra tröja och mössa är bra att packa ner. Vanliga gympa skor fungerar utmärkt. Packlista kommer vid anmälan
  • Flytväst: Ta med egen
  • Simkunskap: Du måste kunna simma 200m