Klassresa, Läger, Skolresa ombord på Segelfartyget Ellen

Skolsegling - Klassresa - Skolresa -Läger

   

Har det blivit dags att boka klassresa? 

Då välkomnar vi er varmt till att prova på skutsegling ombord på vårt fantastiska skolfartyg S/Y Ellen. Vi erbjuder årets äventyr med klassen, lägret för ungdomarna i föreningen eller församlingen?

Hos oss får ni en paketerad klassresa med övernattning, äventyr i det fria samt segling och bad. Allt som ett läger bör innehålla. Ett läger hos oss är något utöver det vanliga. Känslan över att möta skärgården tillsammans på ett segelfartyg från 1898 är svår att beskriva och måste upplevas.

Upplägget som är beprövat och är ett mycket omtyckt alternativ för klassresan eller ungdomsgruppen. Den gemenskap och samvaro som bildas nära alla ombord lever och bor på fartyget är unik. Bara att få uppleva känslan av att vara här och nu i verkligheten, närheten till naturen och elementen tror vi är mycket viktigt i en tid som denna.

Ni kommer bland annat att vara med och hissa segel, navigera och styra. Vår duktiga besättning hjälper med allt som behövs för att för att framföra fartyget. För att arbetet ska fungera så delar vi in oss i vakter (grupper) och roterar arbetsuppgifter med hjälp av skeppsklockan där vi slår glas.

Alla sover ombord i antingen enkel- eller skavfötters i dubbelkoj. Maten lagas i byssan (köket) av byssavakten. På dagarna seglar vi och om kvällarna och nätterna ligger vi förtöjda i någon av skärgårdens alla naturhamnar. Där kan det bli bad och grillning om vädret så tillåter. Vi rekommenderar minst 3 dagar för resan med klassen för att få största möjliga utbyte av upplevelsen.

Att boka klassresa med oss är enkelt och smidigt och vi har många års erfarenhet.

Mer information

  • Passar: Klassresa, Läger, Skolsegling
  • Antal deltagare: ca 35-40 st
  • Tillgänglighet: Vår, Enstaka dagar under sommaren, Höst
  • Pris: Enligt överenskommelse.
  • Mat: Kunden ansvarar för maten
  • Boende: I det gamla lastrummet och skansen på Ellen finns det 22 kojer, varav 12 är dubbelkojer där två ungdomar kan sova skavfötters. I kojen finns madrass. Ta med kudde, sovsäck eller täcke och lakan. . Vid fler än 32 deltagare finns det alternativa sovplatser i form av luftmadrass eller tält.
  • Kläder: Ta med varma, oömma och gärna vatten- och vindtäta. Vädret kan variera dag från dag så ta med kläder beroende på säsong. Tips på packlista finns.
  • Flytväst: Ta med egen (några få finns att låna)
.