Dagkollo på segelfartyget Ellen

Ellen-kollo-jarva-segel

Går ditt barn i årskurs 4-6 och bor i Järvaområdet (Rinkeby-Kista eller Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning)? Då kan barnet åka på dagkollo i sommar.

Vill du att ditt barn ska få göra roliga saker, kanske prova något nytt och få flera nya kompisar i sommar? Nu finns chansen att åka på dagkollo på segelfartyget Ellen. 

På ett vanligt kollo åker barnen iväg och är borta hemifrån, oftast en eller två veckor. På ett dagkollo är barnen bara borta på dagen, så de kommer hem och äter middag och sover också hemma. På morgonen åker barnen tillbaka till kollot. Under dagen är på vi Ellen och där håller vi på med segling, lekar och bad. Man behöver inte veta hur man seglar för det får man lära sig på kollot. Vi äter också mellanmål och lunch tillsammans och barnen får till och med hjälpa till att laga maten. På Ellen är alla med och hjälper till –  vi jobbar som ett lag! Man lär sig att samarbeta och att bry sig om andra men man får också känna sig som en viktig del av något större. 

När Segelfartyget Ellen är hemma i Stockholm har hon sin hemmahamn på Beckholmen (nära Gröna Lund på Djurgården). När hon är ute och seglar är hon oftast ute i Stockholms skärgård. För att barnen ska kunna ta sig till kollot kommer en buss köra mellan Järvaområdet och Beckholmen och hämta barnen på morgonen och lämna dem på eftermiddagen.

Dagkollon

Stort tack våra bidragsgivare som har gjort detta möjligt