Fira Ellen 100 år under svensk flagg, bidra till hennes fortsatta seglation!

  • Inläggskategori:Allmänt
You are currently viewing Fira Ellen 100 år under svensk flagg, bidra till hennes fortsatta seglation!

Arbetet är i full gång, trots rådande omständigheter, med att göra Segelfartyget Ellen i ordning för hennes 100:e säsong under svensk flagg. Självklart gör vi det vi kan för att minska spridning av Corona i vårt arbete. Vi förstår att många kämpar på i vardagen men hoppas ändå att, om möjligheten finns, Du kan stötta vår ungdomsverksamhet med ett litet bidrag.

Ellens löpande tågvirke (de rep som man sköter seglen med) slits mycket över tid. Totalt finns ca 1800 m rep av olika tjocklek och längd i riggen. Av dessa måste vi i vår byta i storleksordningen 500 meter som är slitet, helt eller delvis, och som inte längre är säkert i sin nuvarande position. Tågvirke säljs i trossar/coils om 220 m längd. Vi använder inte längre naturfiber, men däremot syntetiskt tågvirke som liknar hampa. Tillgången på detta är inte oändlig så även med rabatt så kommer inköpet (som även räcker till att förnya delar nästa år) att kosta Ellen ca 13 000 kr.

Vi ber därför Dej om hjälp!

Köp en meter tågvirke för 30 kr!

I Ellens gamla lastrum, eller salongen som vi säger nu för tiden har det i vinter växt fram nya fina kojer, utdragbara med fina fronter i ek (överblivet material från förra årets stora skrovjobb).

Men vad är nya kojer utan nya madrasser? Vi kommer att behöva köpa in madrasser och madrassöverdrag för cirka 15 000 kr, totalt 30m2.

Köp  10 dm2 för 50 kr!

Bland de som är med och bidrar kommer vi att lotta ut 2 platser på en dagsegling på en av våra öppna seglingar.

Du bidrar enklast genom att Swisha ditt bidrag till 1230339325, märk inbetalningen med Rep och antal meter eller Madrass och antal dm2 samt om Du vill delta i utlottningen din mejladress.

Om Du inte har Swish kan Du sätta in ditt bidrag på bg 351-4908, märk inbetalningen med Rep och antal meter eller Madrass och antal dm2 samt om Du vill delta i utlottningen din mejladress.

Tack för att Du är med och bidrar!

Segelfartyget Ellen