Ungdomssegling – segla skuta för dig mellan 17-25 år

You are currently viewing Ungdomssegling – segla skuta för dig mellan 17-25 år

Vill du uppleva skärgården, träffa nya vänner och nattsegla från Oxelösund till Stockholm?

Boka sommarens mest spännande dagar ombord på traditionella segelfartyget ELLEN

2-6 Augusti 2021

Ombord får du lära dig mer om segling, naturens krafter, navigering, sjömanskap och samarbete. Du kommer att segla med som besättningselev på ett av ostkustens vackraste, och mest välbevarade, fartyg.

Tillsammans med besättningen kommer du att på en internationell nivå lära dig allt vi kan om skutsegling. Vi kallar det ungdomssegling och vänder oss till dig som är 17-25 år.

Inriktningen på denna Ungdomssegling är segling, segling, segling. Dag som natt, skärgård som överfarter på havet. Vaktgång dygnet runt. Solnedgång och soluppgång. Stiltje och kuling. Kamratskap och gemenskap. Hur vaktkamraten mår är mitt ansvar. Vi förenas i den viktiga uppgiften att föra fartyget framåt, både mentalt och i verkligheten. I samverkan med naturen och tryggheten i samarbetet ombord. Resan är målet, vart vi tar vägen är oväsentligt.

Vid mönstring blir ni indelade i 3 vaktlag som turas om att segla, navigera och laga mat – vi driver fartyget framåt tillsammans med erfaren besättning som lär er allt om detta 100+ åriga fartyget och en tusenårig tradition.

Alla deltagare sover i egna kojer i den gemensamma salongen (tidigare skutans lastrum).

Under 5 dagar mellan Oxelösund till Stockholm är chansen stor att du finner vänner och minnen för livet. Denna segling kan också vara ditt första steg att bli besättning på Ellen!

Boka idag!

Mer frågor: info@syellen.se

Buss bokad av Stiftelsen S/Y Ellen från Liljeholmen till Oxelösund avgår kl.7 på måndagen.

(Meddela i bokningen om du ansluter direkt till Oxelösund för att få samlingstid)

Ellen återvänder till sin hemmahamn på Beckholmen kl.17-18 på fredagen 6 juli.

 

Seglingen kan ses som en förberedelse inför Ellens medverkande i Tall Ships Races som är en internationell kappsegling och hamnfestival mellan hela världens segelfartyg! Sail Training International.org

Bokningsvillkor
Avbokning Fram till 20 dagar innan avgång – Fri avbokning, full återbetalning. Fram till 7 dagar innan avgång – Fri avbokning 25% återbetalning. Avbokning på avgångsdatumet eller under pågående läger/resa skall full betalning erläggas. Vid skada eller akut sjukdom som kan styrkas av giltigt läkarintyg – Fri avbokning full återbetalning

Läs mer på…