Period 3: Fortsättningskollo på Ellen 13-16 år

You are currently viewing Period 3: Fortsättningskollo på Ellen 13-16 år

Välkommen till en kolloperiod maxat med segling och äventyr!

Går du i årskurs 6-9? Har du erfarenhet av segling? Kanske deltagit tidigare på kollo ombord på Ellen eller Constantia?

Om du har varit med och seglat innan så erbjuder fortsättningskollot nya utmaningar. Vädret och vinden styr som vanligt vart vi hamnar men har vi tur vågar vi lämna Stockholms skärgård för att ge oss ut på havet!

Under fortsättningskollot seglar vi mesta delen av dagen men visst hinns det med bad, bus, skattjakter och upptäckfärder. Du och dina nya vänner kommer upptäcka nya platser varje dag och kanske får ni vara med om en längre dygnet-runt-segling på öppet hav om vädret tillåter. Det är en fördel att ha tidigare vana av segling och flera av de som söker denna period har seglat Stiftelsen S/Y Ellen ett eller flera år tidigare. Därför blir det oftast en rivstart från dag 1 med maxad segling men om du är redo att lära dig mycket nytt kan du ändå söka denna period bara du är redo för ett äventyr!

Alla delas in i 3 vakter ombord som turas om med däcksarbete/segling, navigering och matlagning/utbildningspass med rotation var 4:e timme. På fortsättningskollona kan schemat se lite olika ut beroende på om vi seglar dygnet-runt eller i skärgården och innehåller en hel del teori om segling och sjömanskap. Du tränas för att bli en van skutseglare eller klara av att segla sin egen båt i framtiden – men såklart kommer det även finnas utrymme för vanliga sommarlovsaktiviter som bad och spel!

Hoppas vi ses ombord!

Läs mer om en vanlig dag ombord – Segla med/Kollo

Ni kan se bilder och följa oss på:

Facebook S/Y Ellen @skolsegelfartygetellen

Instagram @Segelfartyget.ellen