Klättra och segla med Segelfartyget Ellen

You are currently viewing Klättra och segla med Segelfartyget Ellen

Vi har under åren sett hur våra seglande klättringsentusiaster spanat in de otaliga berg, skrevor och sprickor som skärgården erbjuder samt att de så fort vi lagt till, kastat sig i land och börjat klättra. Det är nu i samråd med dem vi nu vill erbjuda fler möjligheten att testa på skärgårdens klättermöjligheter. Vi tror att nämligen att segling och klättring har mycket gemensamt och med Segelfartyget Ellen som bas, kan vi upptäcka nya spännande väggar, träffa nya människor och ha väldigt kul.

Vi bjuder därför in dig som vill klättra och segla, Du som vill klättra och segla är välkommen till höstens mest spännande helg. Eftersom det är första gången vi testar detta koncept, ser vi det som just ett test. Håller koncept? Vad behöver utvecklas? Finns det ett intresse? Frågorna är många. Förhoppningen att tillsammans med din hjälp kunna utveckla detta till något nytt och återkommande.

Denna gång vänder vi oss därför till dig som är van klättrare och vill prova på och utforska skärgårdsklättringens möjligheter samt såklart segla en skuta från 1898. Om du inte har
seglat tidigare så kommer du lära dig av vår duktiga besättning. Alla får vara med i framförandet av fartyget och vi kommer tillsammans hjälpas åt att laga mat.

OBS ny starttid.

Planen är att vi kastar loss från Beckholmen efter lunch 10:00 för att ta oss en bit ut i skärgården. Vi kommer att segla några timmar på eftermiddagen för att lägga till för middag och klättring. Det finnas möjlighet att mönstra på senare på eftermiddagen runt 16:30-17 vid Trinntorp brygga. Meddela detta i god tid i sådant fall.

Möjlighet att ansluta senare på fredag

Det finnas möjlighet att mönstra på senare på eftermiddagen runt 17:00-17:30 vid Trinntorp

På lördag är det frukost kl 8:00 och klättring hela dagen med fika och lunch för att äta middag runt 18:00.

Söndagen startar med  frukost kl 8:00. om vi hinner klättra gör vi det för att sedan segla hemåt

Typer av klättring:

  • Vi utforskar ny terräng.
  • Sätter topprep på fina nya klippor (ta med sele, rep och ankare)
  • vi kör DWS där det går, och där det inte går hoppar vi i ändå.

Vad ingår?

I resan ingår boende ombord på Segelfartyg Ellen, frukost, lunch och middag. Alla som vill får egen koj men det går så klart att dela (finns flera utdragbara kojer och några breda, men en bör känna varandra väl).

Prova på pris: 1950 kr

OBS Sista anmälningsdag måndag den 13 sep kl 24:00

För att kunna planera med mat och andra saker inför resan har vi nu bestämt denna sista anmälningsdag.

Seglingen är nu omnämd på klätterförbundets hemsida –>>